L’ Acord del Botànic. Els 5 eixos del nou govern valencià

Els candidats a la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (PSPV-PSOE), Mónica Oltra (Compromís) i Antonio Montiel (Podem) van signar el passat dijous 11 de juny al Jardí Botànic de València l’acord del nou govern valencià.

L’Acord del Botànic està format per 5 eixos bàsics:

5 eixos del nou gorvern

  1. Rescat de persones: dret a la vivenda, renda garantida de ciutadania, dret a la llum, aigua i gas així com combatre la pobresa infantil. Dependència (aplicació efectiva de la Llei de promoció de l’autonomia personal) i acabar amb la violència de gènere.
  1. Regeneració democràtica i lluita contra la corrupció: transparència (aprovar una nova Llei Valenciana de Transparència, Informació i Participació), independència dels òrgans de control de la gestió pública, participació ciutadana i reforma de la llei electoral per fer-la més representativa i proporcional. Eficàcia contra la corrupció i el clientelisme, evitar les portes giratòries, millora del procediment de contractació de les empreses i serveis públics. Eficiència amb la reducció de les despeses supèrflues. Llei per a la protecció del denunciant de pràctiques corruptes i il·legals.
  1. Governar per a les persones: prioritzar en la despesa del govern en sistema públic de sanitat i educació i els serveis socials. Recuperació del sistema sanitari públic, recuperació de l’atenció sanitària pels col·lectius que l’han perduda i paralitzar les retallades en serveis públics. Extensió progressiva de l’ensenyament públic de 0 a 3 anys, elaboració d’una Llei Valenciana d’Educació, reducció de la ràtio en totes les etapes educatives i increment del número de professors. Garantir el dret fonamental a la informació mitjançant una ràdio i televisió públiques valencianes. Llei integral per a la igualtat efectiva de persones LGTBI i Pla autonòmic per la igualtat de Tracte, Racisme, Xenofòbia i Intolerància. Paritat als òrgans institucionals i administracions compromeses amb la cultura valenciana.
  1. Nou model productiu: reindustrialització de l’economia i transició ecològica del model productiu. Recuperació del sistema financer valencià, dotació de les infraestructures estratègiques i articulació del Sistema Valencià d’innovació. Paper actiu de les institucions com agent de desenvolupament i relacions laborals que revertisquen el procés de precarització.
  1. Finançament just i auditoria ciutadana: finançament adequat per garantir la prestació de serveis públics, auditoria ciutadana del deute de la Generalitat i creació d’una Agència Tributària pròpia.

Aquestes mesures aposten per unes polítiques públiques que posen al ciutadà al centre, rescatant a les persones que estan en risc d’exclusió social i garantint un sistema públic de sanitat, educació i serveis socials.

Els 5 eixos són la base d’un nou govern que encara no està format però que els propers dies arribaran a acords per saber qui serà el nou President o Presidenta de la Generalitat. Ara bé, els partits que conformen el govern de la Generalitat i els distints ajuntaments tindràn la capacitat econòmica, política i social per  aconseguir dur a terme aquestes mesures?, el futur ho dirà, Realitat Social ho seguirà de ben a prop, per analitzar la realitat que es envolta i ateny als valencians i valencianes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s