Yanis Varoufakis: Què hi ha darrere del rebuig alemany a garantir a Grècia un alleujament de la deute?

Varaoufakis 2FontEl País

L’exministre de finances grec Yanis Varoufakis, exposa a un article quines són les seues impressions sobre les negociacions que han estat infructuoses per a la reestructuració del deute grec.

Proposa una sèrie d’idees sobre el perquè de la negativa europea a estudiar les mesures proposades pel govern grec per fer viable el pagament als creditors.

Desitjosos d’evitar confessar als parlaments que els contribuents haurien de tornar a pagar pels bancs amb nous préstecs insostenibles, els funcionaris de la UE van presentar la insolvència de l’Estat grec com un problema de falta de liquiditat, i van justificar el “rescat” com un assumpte de “solidaritat” amb els grecs.

Al mateix temps explica la dificultat de l’eixida de l’euro per part de Grècia i de les dificultats d’implantar una nova moneda, del caos financer que això podria suposar.

Exposa la seua tesi principal per donar sentit a la negativa de la Unió Europea a una quita del deute grec, i una reestructuració del mateix per a garantir el manteniment de Grècia a l’euro i evitar el Grexit. Varoufakis apunta al desconeixement de com procedir front a la crisi per part de les institucions europees com a base per a la falta d’enteniment i l’ànim de donar exemple amb el país hel·lé.

Fundat en mesos d’experiència negociadora, la meua convicció és que el ministre de finances alemany (Wiolfgang Schäuble) vol expulsar a Grècia de la moneda comuna per a instal·lar el temor de Déu en els francesos i obligar-los a acceptar el seu model d’una Eurozona disciplinària

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s