És el Partit Popular l’esperança de la classe treballadora?

Sincerament, ho dubte. Encara que les paraules de la Presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig clamen als vents som l’esperança dels obrers!. Quanta veritat amaguen les seues paraules? És el Partit Popular un partit preocupat per la classe treballadora? Què busquen les paraules de la líder dels populars?

Rascacielos--644x362

Com molt encertadament va dir el company Alexis Lara en el seu article Del Working Class Hero a la victòria electoral del Partit Popular el més important, més que la inclusió dintre d’una classe social determinada és el sentiment de pertinença, com deia Lara “allò important és si la gent creu que ho és. Si un fet és considerat real, tindrà efectes reals”. I tant que els tindrà.

Si la pertinença a la classe obrera es tracta d’una percepció dels que la conformen forjada i en conflicte constant front a la classe dominant. Es podria emprant el discurs, sembrar la idea de la pertinença errònia a una classe social? És a dir, pot la classe dominant convéncer a la classe treballadora que no ho són?. Pot la classe dominant convéncer a la classe treballadora que pot pujar al tren del consum capitalista dominant com la classe mitjana? Clar que pot, i ho ha demostrat.

El govern de Margaret Thatcher a Anglaterra va ser un exemple de què si es pot canviar la percepció de pertinença d’una classe social. Eixe exemple ha estat extrapolat per tots els polítics neoliberals dels països europeus i, Espanya, no anava a ser menys. Isabel Bonig, la sobrenomenada Thatcher de Vall d’Uixó ho sap, i no es perd res en disparar uns quants trets sense rumb esperant que encerten en algú. Per sort, els canvis polítics, esdevinguts en els darrers anys, han aconseguit capgirar el interés de la gent en la política. Ara, es fixen més en els discursos, en allò que diuen, en com ho diuen, en perquè ho diuen. Però què es perd en intentar-ho?.

Pot, per tant, un partit que tradicionalment ha donat suport a la classe dirigent, un partit format per la classe dirigent per vetlar pels seus interessos ser el nou referent de la classe treballadora? No, no pot. Però si pot captar vots amb la falta de percepció de pertinença de la classe treballadora i, és ahi on van dirigits els trets.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s