Cóm ens afecten les xarxes socials? La Regla dels Tres Graus d’Influència.

Hui per hui, qui no te Facebook, Twitter o altra xarxa social? De fet, Facebook ja ha arribat en dotze anys als 1.590 milions d’usuaris.

El món es mou per xarxes que ens influeixen en gran mesura. Sens dubte aquestes xarxes determinen cóm ens trobem, quines son les nostres amistats, amb qui tenim una relació sentimental, amb qui ens casem, si estem contents, si estem tristos, si ens posem malalts, si acudim o no a les urnes a votar.

gente_conexiones

Ara bé, cóm ens afecten les relacions establertes a través de les xarxes socials? Nicholas A. Christakis i James H. Fowler, dos dels teòrics de les xarxes socials més rellevants del món, ja venen mostrant als seus estudis grans descobriments en camps tan dispars com la genètica, les matemàtiques, la psicologia o la sociologia.

“Per a saber qui som tenim que comprendre cóm estem connectats”. James Fowler.

Els dos experts, a un dels seus llibres, Connectats, analitzen quin és l’origen i el funcionament de les xarxes humanes, demostrant els efectes de la vida quotidiana i demostrant una regla.

Aquesta regla s’anomena la Regla dels Tres Graus d’Influència: persones que es troben a tres graus de separació de nosaltres ens influeixen més del que podríem imaginar. Segons els investigadors, l’amic de l’amic d’un amic exerceix una influència major en el nostre estat d’ànim que 5.000 euros en la nostra butxaca.

Als seus estudis han arribat a una sèrie de conclusions:

  • El 68% de les persones que han conegut a la seua parella és gràcies a la presentació d’un intermediari que els dos coneixien.
  • El 75% dels homicidis que es van realitzar als EE.UU va ser entre gent que es coneixia i que en moltes ocasions tenien una relació molt propera.
  • Si el teu germà o germana ha tingut un fill en els últims dos anys, tens un 15% més de probabilitats de tindre un fill.
  • Per altra part, el risc de ser obès es triplica si tens un amic o amiga que és obès.

Un exemple de la Regla dels Tres Graus, és el que ha publicat Facebook recentment, on el grau de separació mitjana entre una persona i altra a aquesta xarxa, és de tan sols 3.57, és a dir, que tots estan connectats a altres persones per una mitjana de tres persones i mitja.

Per tant, no som conscients del que els nostres amics, o fins i tot els amics dels nostres amics ens poden fer engreixar o ens poden contagiar felicitat. Si forem conscients que les nostres accions i actituds influeixen a milers de persones cada dia, pensaríem amb més deteniment abans de dur a terme un comportament o prendre alguna decisió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s