I tu, eres un “crack” o un “xusquero”?

Hui vos presentem a Victor Küppers, professor, formador, conferenciant i escriptor que analitza la importància de les actituds en el canvi personal.

Al llarg de les seues conferències treballa un concepte clau, el fet de que totes les persones som com bombetes de llum, perquè les bombetes transmeten. Hi ha persones que transmeten, que van a 30.000 vats i persones que van foses. Per tant, tot el món transmet però hi ha qui transmet molt i hi ha qui no transmès res.

Bombetes.

Küppers assenyala que hi ha una crisi d’estat d’ànim molt gran, que la situació política, econòmica i social és molt negativa i per tant afecta a l’estat de les persones. Posa una exemple, el de la crisis del “ufff”; Tens que anar a tal lloc, i tu contestes “ufff”, o tens que netejar i dius “ufff”, per qualsevol acte apareix el “ufff” com a mostra de cansament, de peresa i desànim.

Seguidament ens parla de com mesurar el valor d’una persona i ens mostra una fórmula per medir-ho:

Valor=(C+H) x A

  • C: Coneixements.
  • H: Habilitat.
  • A: Actitud.

Els coneixements i les habilitats són clau pel desenvolupament i el valor d’una persona però l’actitud multiplica. Comenta que la diferència entre el CRACK i el XUSQUERO no està ni en la C ni en la H, està en la A.

Una persona no és grandíssima perquè tinga molts coneixements, així com no és una persona grandíssima perquè tinga molta experiència, una persona és grandíssima per la seua manera de ser.

Seguidament comenta que quant una persona està desanimada perd el millor que té, perd la seua manera de ser. Per altra part destaca que en aquesta societat prima la rapidesa, tot és necessari ja mateix i assenyala que cal reivindicar la pausa, parar, no cal anar accelerat a tots el llocs.

Totes les persones fantàstiques tenen una manera de ser fantàstica.

A continuació parla de que la vida per una part té coses fantàstiques i per altra té drames i circumstancies a resoldre. Si tenim salut, treball i no hi ha cap drama no ens tenim perquè queixar, i si hi ha un problema que tinga solució és una circumstancia a resoldre, per tant, endavant, soluciona-la.

Altre element clau és que el ser humà necessita tindre objectius, tindre il·lusió, res com marcar-se un objectiu com fer un carrera universitària, aconseguir un treball, ser mare/pare, anar de vacances, etc. En quant la persona es marca un objectiu, el té clar i vol aconseguir-ho, eixe és el moment on la persona va “xutada”. El problema ve quan les persones no tenen il·lusions, i per tant es tenen que posar objectius.

Per últim, Küppers proposa que la vida ens ve de seguit, les coses venen com venen en la vida però que nosaltres tenim que jugar a la vida, i per tant podem elegir la nostra actitud. L’entorn i les circumstàncies condicionen però l’actitud la podem elegir. I és ahí el que separa els “craks” dels “xusqueros”, en cada moment estem elegint la nostra actitud, ja que l’objectiu de la vida és sumar instants magnífics.

Vos deixem el vídeo de la magnifica conferència de Victor Küppers així com la seua web on trobareu més informació:

kuppers.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s