5 preguntes per a conéixer el projecte de La Comarca Científica

Les ciències socials tindran, finalment, un espai en comú: La Comarca Científica. Un projecte necessari per a reunir a tots els científics socials en una única plataforma de debat i reflexió, lluny del sensacionalisme i dels judicis de valor.

Per què no aturar una mica el món per a entrar en profunditat en alguns dels assumptes que succeeixen al voltant de les nostres comarques?ciències socials - la comarca científica

  1. Què és La Comarca Científica?

Es tracta d’un nou espai d’anàlisi inter-comarcal, en format audiovisual i amb un enfocament científic-social. Un format únic que mescla alguns aspectes d’actualitat amb la reflexió científica, a més d’analitzar el nostre dia a dia a través de les tradicions, les polítiques públiques, els esdeveniments socials, etc., des d’un punt de vista econòmic, sociològic, antropològic o històric, entre altres ciències socials.

En definitiva, un espai per a reflexionar en comú, per a explicar i entendre la realitat des d’una ciència social divulgativa i comprensible.

  1. Quin científic social encapçala el projecte?

El sociòleg riberenc i algemesinenc, Alexis Lara, és l’encarregat d’obrir al públic aquest nou espai. Després de l’èxit a l’anterior projecte social, www.algemesialdebat.wordpress.com, que va co-fundar i dirigir durant els anys 2013-2016, ara s’embarca en La Comarca Científica.

Alexis Lara en l'assemblea ciutadana d'Algemesí al Debat
Alexis Lara durant l’assemblea “Fes Més Per Tu” d’Algemesí al Debat.

Alexis Lara ha estat un habitual col·laborador d’aquest espai i d’altres blogs d’opinió, també de tertúlies analítiques i taules rodones, però ara es llança de ple amb el projecte de major envergadura que mai abans havia dirigit.

  1. Per què naix un projecte sobre Ciències Socials com aquest?

En un context d’excés i de saturació de notícies de tot tipus i a tots els nivells, naix La Comarca Científica amb perspectiva de convertir-se en un referent per a les ciències socials i els científics socials.

L’objectiu és allunyar-se del ritme frenètic que porta l’era de la informació, donar-li al botó de pausa i reflexionar en calma sobre els assumptes que mereixen una major anàlisi.

Les ciències socials han vist reduït el seu paper per a explicar la realitat social, desplaçades en gran part pel periodisme i la gran quantitat de mitjans de comunicació existents en tots els formats.

Però La Comarca Científica no vol situar-se en els esquemes tradicionals de la informació. No vol ser un blog d’opinió ni tampoc un periòdic tradicional. Més bé pretén ser una barreja entre l’anàlisi d’elements comarcals i la divulgació científica. Es tracta de trobar un equilibri entre l’anàlisi de la realitat des de les ciències socials però al mateix temps amb un format atractiu per a tot tipus de gent.

  1. Com pretén aconseguir els seus objectius?

Tal com remarca l’impulsor del projecte, Alexis Lara, “en l’era de la informació, on és més important ser el primer que l’anàlisi profund i on predomina la rapidesa front a la reflexió; cal adaptar-se amb formats que permeten competir, però sense abandonar el rigor”.

La declaració d’intencions és clara: Es pretén ser el punt d’encontre de la societat civil que desitja una altra forma de tractar la informació, però competint en el mateix terreny.estudiar la societat

És a dir, perquè La Comarca Científica aconseguisca els seus objectius, caldrà que siga la primera, però a l’hora de plantejar el debat; la més ràpida, però en l’anàlisi profund de la realitat; i tot això en un format atractiu i adaptable al ritme vertiginós de la informació: el format audiovisual.

  1. On puc seguir totes les novetats de La Comarca Científica?

Les xarxes socials de Facebook i Twitter són les primeres que han arrancat, seguides de la pàgina web oficial https://lacomarcacientifica.com que no tindrà tot el contingut desbloquejat fins al dia 05/04/2017 a les 21:00 h, però en la que ja ens podem subcriure per obtindre les novetats al nostre correu electrònic.

A partir d’aleshores, La Comarca Científica, en paraules d’Alexis Lara “començarà amb una primera ronda de micro-entrevistes als científics socials per tal d’aproximar-nos al seu camp d’estudi, però també a les seues poblacions i comarques a través d’unes preguntes que tenen l’objectiu de ser discutides a les xarxes socials”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s